detector.media
15.12.2021 12:10
Корнієнко щодо перезапуску каналу «Рада»: Транслюватиме значущі заходи Кабміну та ОП
Корнієнко щодо перезапуску каналу «Рада»: Транслюватиме значущі заходи Кабміну та ОП
Олександр Корнієнко: Канал запросив підвищене фінансування на наступний рік і його буде виділено.

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що в межах оновлення каналу «Рада» визначені переможці творчого конкурсу, які вже починають реформувати діяльність мовника.

За словами Корнієнка, канал має незалежну редакційну раду і сам ухвалює рішення. Відтепер канал транслюватиме події не лише з парламенту, а й інші суспільно значущі заходи – з Кабміну, Офісу президента.

Корнієнко додав, що канал запросив підвищене фінансування на наступний рік і його буде виділено.

«Ми говорили багато про те, що Верховна Рада має бути відкритою. І на це й буде спрямована діяльність каналу. На наступний рік канал "Рада" запросив підвищене фінансування. Воно буде, можливо, навіть в цьому році, що буде забезпечено внутрішніми ресурсами ВР. Це близько 20 млн грн. Але туди входить не лише продукт, який буде виготовляти канал. У них є зобов'язання за договорами. Також планується закупівля обладнання, оскільки для формування якісного сигналу повсюдно з Ради, треба, наприклад, переобладнати залу засідань погоджувальної ради», цитує Корнієнка «Дом».

15 грудня 2021 року канал «Рада» оновлює формат мовлення, перетворившись з парламентського мовника на інформаційний. 

Бюджет-2022 передбачає виділення на потреби телеканалу «Рада» 378 мільйонів гривень, що є суттєвим збільшенням фінансування мовника. Також Кабмін на цьому тижні має надати каналу додаткові 15 млн грн фінансування.

За неофіційною інформацією, куруватиме продакшн оновленого мовника заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. За даними ЗМІ, креативним директором мовника стане Олексій Семенов, а шеф-редакторкою – Наталія Яструбенко.

На каналі «Рада» працюватимуть політтехнолог Володимир Петров, ведучий та блогер Сергій Іванов, а також низка колишніх ведучіх каналів «112 Україна» та ZIK.

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY