detector.media
14.12.2021 19:13
«Казали, що не воюєте з жінками». Дружина засудженого до 15 років білоруського блогера запропонувала Лукашенкові зустрітись
«Казали, що не воюєте з жінками». Дружина засудженого до 15 років білоруського блогера запропонувала Лукашенкові зустрітись
14 грудня в Білорусі у так званій «справі Тихановського» засудили самого білоруського блогера і його однодумців на 14-18 років колонії посиленого режиму.

Дружина медіаконсультанта білоруської служби «Радіо Свобода» Ігоря Лосіка, засудженого до 15 років колонії посиленого режиму в так званій «справі Тихановського», Дар'я Лосік після оголошення вироку опублікувала відеозвернення до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, силовиків і суддів.

Вона звернулась до них з описом тих обставин, в яких перебувають затримані чи ув’язнені в Білорусі: без необхідної медичної допомоги, під тиском слідчих, які можуть схиляти до самогубства.

«Нумо зустрінемося і я розповім, що переживає наша родина завдяки вашим підлеглим. Як це пережити – два голодування чоловіка, дізнатися, що він намагався покінчити життя самогубством прямо на очах в одного з ваших так званих слідчих; як це, коли вас поміщають у камеру з психічно хворими, і як це – дізнатися, що психолог гомельського СІЗО підштовхує вашого чоловіка до повторної спроби покінчити життя самогубством. Я розповім у кольорах і фарбах про свої почуття, які виникають, коли наша дочка день у день запитує: «Мамо, а де тато і чому він не ходить зі мною гратися в парк?». А ви спробуєте пояснити мені, чому ми пройшли і продовжуємо переживати всі ці катування», – заявила дружина Ігоря Лосіка.

Вона також згадала слова Лукашенка про те, що нібито він не воює з жінками. Але наявність в Білорусі десятків жінок-політув’язнених «доводить протилежне»

«Ви сказали, що не воюєте з жінками, але мій приклад і приклад десятків жінок-політв’язнів показує протилежне. Я думаю, що тем для обговорення більш ніж достатньо. Вибір місця та часу залишаю вам. Я не збираюся тікати й ховатися за кордоном. Доведіть мені, що ви не боягуз. Чекаю на запрошення», – наголосила вона.

Нагадаємо, що блогер Сергій Тихановський отримав термін у 18 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. У 2020 році Тихановський планував висунутися як кандидат у президенти Білорусі. Зрештою кандидаткою стала його дружина Світлана Тихановська. 

Це найбільший термін за час передвиборчої президентської кампанії 2020 року та протестів проти проголошення Олександра Лукашенка переможцем виборів (кандидат у президенти Віктор Бабаріко отримав 14 років позбавлення волі, Марія Колесникова – 11 років).

Медіаконсультант «Радіо Свобода» Ігор Лосік засуджений до 15 років колонії посиленого режиму.

Також у цій справ засуджені:

Усіх цих людей режим Лукашенка звинувачував у «розпалюванні соціальної ворожнечі та організації масових заворушень».

У Білорусі тривають репресії після президентських виборів 2020 року, на яких «переміг» Олександр Лукашенко.

Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY