detector.media
14.12.2021 13:59
«Дом» замовив п’ять політичних токшоу та серіали по 1 млн грн за епізод
«Дом» замовив п’ять політичних токшоу та серіали по 1 млн грн за епізод
Канал провів мистецький конкурс і замовив виробництво контенту на понад 100 мільйонів гривень.

У листопаді та грудні 2021 року Державне підприємство «Мультимедійна платформа України» (телеканали «Дом» та UATV) почало активно проводити тендери на «Прозорро» на створення нових програм — переважно розважального та соціального спрямування. Про це йдеться у матеріалі «Детектора медіа».

Серед них — п’ять політичних токшоу.

3,3 мільйона гривень виділено на створення соціальної програми «Саджати будемо» (52 випуски по 50 хвилин кожен). Її виробництвом займатиметься «КС продакшн» Володимира Крупника. «Саджати будемо» — гасло президентської кампанії Володимира Зеленського. За форматом це «жорстке токшоу», яке має показати українцям силу влади: «Жорстке та правдиве токшоу, яке буде цікаве для глядача. Жанр розслідування в новому амплуа. Вирішуються важливі соціальні проблеми. Досить жорстке шоу, яке покаже українцям справжню силу політиків та їхніх помічників. Програма покаже, що влада надається людині, щоб допомагати людям, яким ця поміч необхідна. Актуальний проєкт про перемогу справедливості над безкарністю заможних та багатих. Люди мають знати, що в Україні закон діє і влада контролює це».

Як пише «Бабель», «продюсеркою шоу вказана Вікторія Бурдукова, яка працювала над шоу "Ревізор", а з 2020 року є депутаткою Київської міськради від "Слуги народу". У 2020 році ця компанія працювала з Міністерством культури, для якого зняла три серіали "патріотичного спрямування"».

Ще п’ять угод платформа уклала з ТОВ «Вававейв Філмс» на виробництво політичних токшоу. Власником та директором ТОВ «Вававейв Філмс» є Юрій Калиновський. Він же є директором департаменту підтримки бізнес-операцій та керівником «1+1 Rental», як його представили, наприклад, під час панельної дискусії Filming with Ukraine у вересні поточного року.

Півтора мільйона гривень піде на створення щотижневого політичного токшоу «Дисиденти» (49 випусків по 120 хвилин кожен). «Дуже актуальна програма для глядачів каналів підприємства, оскільки головний герой — опонент діючої влади. Альтернативне мислення героя програми настільки ж важливо, як і самі події, що трапляються протягом останніх років»,  йдеться в описі.

Ще одне тижневе політичне токшоу за 1,3 мільйона гривень — «Звільнити не можна залишити» (49 випусків по 120 хвилин кожен). Це програма, яка, за задумом творців, викриває політиків «чесно, прозоро, без прикрас»: «Цікаве рішення з інтерактивною участю самих глядачів. Аналізує виконання обіцянок, наданих політиком. Акцент на досягненнях та провалах кожного з героїв допоможе зрозуміти, наскільки був правильний вибір їхнього обранця».

Півтора мільйона витратять на щотижневе політично-гумористичне шоу «Просмажка» (49 випусків по 120 хвилин кожен). На думку каналу «Дом», «перевірка політиків на почуття гумору — вкрай важлива для розуміння адекватності діяча. Глядачу буде цікаво подивитись на політичних діячів у гумористичному амплуа».

Ще одне щотижневе політичне шоу за півтора мільйона — «Сліпий аргумент» (49 випусків по 120 хвилин). «Дебати виходять на новий рівень, де кожен з учасників має нагоду подивитись на опонента під іншим кутом. Шоу сприятиме позитивному іміджу України як відкритої демократичної держави», — йдеться в описі.

Крім того, для показу в ефірі каналу «Дом» замовили низку серіалів. При цьому мовник готовий платити за епізод по 1-1,6 млн грн.

5,2 мільйона пішло на 16-серійний комедійний детектив під назвою «Багатодітний детектив». Його зніматиме ТОВ «Еос Стиль» Тимофія Білого. 6,7 мільйона — Star media на зйомки молодіжної драми «Морська академія» (8 серій по 45 хвилин кожна). Ще понад 16 мільйонів компанія Влада Ряшина отримає на медичний серіал «Приватна практика» (16 серій по 45 хвилин кожна).

6,5 мільйона гривень витратять на серіал «Теща повертається вранці» (4 серії по 45 хвилин кожна). Виробник — ТОВ «Маестро Медіа Продакшн». Понад чотири мільйони — на комедію «Татунчик» (хронометраж — 90 хвилин), яку зніматиме ТОВ «Директорія кіно» Ігоря Савиченка. «Гумор виважений та не вульгарний, хоча тема доволі гостра. Вічний конфлікт дітей та батьків подається через гумористичні ситуації. Проєкт надихає подивитись на буденні проблеми під іншим кутом зору, що буде цікаво», — обіцяють в описі фільму.

Нагадаємо, Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» та «UATV») має намір виділити понад 12 млн грн на створення соціального шоу «Про життя з Андрієм Пальчевським». Переможець тендеру — ТОВ «Імаджинаріум», власником та керівником якого є Володимир Татаренко, власник компанії «Зе Медіа», що проводила опитування Зеленського на місцевих виборах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY