detector.media
14.12.2021 12:03
Правозахисники закликають підтримати лікарку, яку утримують у СІЗО Донецька за листування з Асєєвим
Правозахисники закликають підтримати лікарку, яку утримують у СІЗО Донецька за листування з Асєєвим
Лікарку тримають під вартою з 2019 року. Повідомляється, що їй потрібна термінова операція.

Правозахисники закликають підтримати лікарку Наталію Стаценко, яку бойовики заарештували в окупованому Донецьку за листування з журналістом та колишнім політв'язнем Станіславом Асєєвим. Про це пише у фейсбуці голова організації «Центр суспільних свобод» Олександра Матвійчук.

«Кампанія #PrisonersVoice та Izolyatsia. Platform for Cultural Initiatives закликають представників міжнародних організацій, парламентарів, урядовців та дипломатичний корпус різних країн та усіх людей доброї волі підтримати акцію "Різдво для лікарки Наталії Стаценко". [...] Потрібно прямо зараз запостити на офіційних акаунтах звернення приблизно такого змісту: "Різдво для Наталії Стаценко. Росія та де-факто влада в Донецьку має проявити людяність та дозволити термінову операцію для лікарки Наталії Стаценко, щоб врятувати їй життя #PrisonersVoice"», – пише вона.

Наталія Стаценко була арештована у липні 2019-го. Її звинуватили у шпигунстві через листування з журналістом Асєєвим. Так званий судовий процес досі триває. Вдома на Наталію Стаценко чекає донька, яку вона виховувала сама. Наразі лікарка перебуває в СІЗО №5 Донецька.

Як повідомляють правозахисники, у неї проблеми з хребтом, і термінова операція мала відбутися напередодні арешту. Наразі Наталія Стаценко не отримує медичної допомоги та постійно перебуває на знеболювальних.

Зазначається, що у вересні 2021-го Наталію оглянув лікар, який призначив термінову операцію на 25 жовтня. Але керівництво СІЗО відмовилося доставити жінку до лікарні у зв’язку із пандемією. 

Фото: facebook.com/olexandra.matviychuk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY