detector.media
14.12.2021 09:35
У Києві завершено зйомки фільму «Ля Палісіада» у жанрі «пострадянський нуар»
У Києві завершено зйомки фільму «Ля Палісіада» у жанрі «пострадянський нуар»
Прем’єра стрічки запланована на 2022 рік.

У Києві завершено зйомки фільму «Ля Палісіада», який творці позиціонують як «пострадянський нуар». Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Ця стрічка – повнометражний дебют режисера Філіпа Сотниченка, короткі роботи якого раніше отримували призи на українських та міжнародних кінофестивалях.

Події фільму розгортаються в Україні в 1996 році, за кілька місяців до підписання протоколу № 6 Європейської конвенції з прав людини, який передбачав відмову від смертної кари. До цього за кількістю смертних вироків Україна мала один із найвищих показників у світі.

У центрі сюжету – судовий психіатр, чиє спокійне життя змінюється, коли він має взяти участь у заплутаній історії вбивства міліціонера. Герой починає сумніватися у правильності системи правоохоронних органів, коли бачить усю беззаконність проведення судових експериментів над підозрюваним.

У ролях: Андрій Журба, Новруз Хікмет, Олександр Пархоменко, Валерія Олейникова, Олена Мамчур, Олександр Марлєєв, Степан Барабаш, Олександр Мавріц, Сергій Лузановський. 

Зйомки фільму відбувались у Київській та Закарпатській областях. Стрічку планують подавати на кінофестивалі. Виробництвом займалась компанія «Віател» у співпраці з «Сучасне Українське Кіно». Прем’єра фільму запланована на 2022 рік.

Вперше проєкт стрічки «Ля Палісіада» був представлений на кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю в 2019 році. Там він здобув нагороду Руху солідарності за гендерну рівність від ООН. Розробку проєкту також підтримав Український культурний фонд.

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY