detector.media
13.12.2021 18:25
Євросоюз виділить додаткові €30 млн на допомогу білоруським ЗМІ та підприємствам у вигнанні
Євросоюз виділить додаткові €30 млн на допомогу білоруським ЗМІ та підприємствам у вигнанні
Крім того, Білорусі виділили пакет допомоги у €3 млрд, який буде доступним після початку демократичних змін у країні.

Євросоюз надасть додаткові  €30 млн на допомогу Білорусі. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у твіттері.

«Європейський союз підтримує народ Білорусі у його боротьбі за свободу та демократію. Ми посилюємо нашу підтримку додатковими 30 мільйонами євро для молоді, незалежних ЗМІ, малих та середніх підприємств у вигнанні та діячів культури», – написала голова Єврокомісії на своїй сторінці у Twitter.

Крім того, Урсула фон дер Ляйєн знову нагадала про пакет допомоги у 3 мільярди євро, який Білорусь може отримати у випадку, якщо в країні настануть демократичні зміни. Про план надати таку допомогу у Євросоюзі вперше заявили у травні цього року.

Нагадаємо, що станом на 1 грудня у світі залишаються ув'язненими 293 журналісти. Такі дані наводить правозахисна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ). Так, на першому місці за кількістю журналістів-в'язнів традиційно опинився Китай: тут за ґратами перебувають 50 осіб. Далі йдуть М'янма (26), Єгипет (25), В'єтнам (23) та Білорусь (19). Також у першій десятці опинились Туреччина, Еритрея, Саудівська Аравія, Росія та Іран.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY