detector.media
11.12.2021 17:36
Російську співачку Mary Gu не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
Російську співачку Mary Gu не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
У неї мав бути концерт у Києві.

Українські прикордонники не пустили в Україну та на три роки заборонили в’їзд російській артистці Марії Гусаровій (Mary Gu) та її чоловіку через незаконне відвідування окупованого Росією Криму. 

Їх затримали в аеропорті Бориспіль. Пара прибула до Києва рейсом зі Стамбула. Під час оформлення прикордонники встановили, що вони порушували порядок в'їзду на окупований півострів, відвідуючи тамтешні фестивалі.

В Україну пара прибула, оскільки у Гусарової мав відбутись концерт у Києві. Їм довелось вирушити у зворотному напрямку.

Нагадаємо, з 2015 року Міністерство культури України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці. До нього потрапляють за поданням СБУ. Перелік уже містить понад 200 імен і постійно оновлюється. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

У вересні до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, повторно внесли російського виконавця Моргенштерна. 29 квітня 2021-го він потрапив до списку як Валєєв Алішер Тагірович, а 15 вересня – як Моргенштерн Алішер Тагірович.

На літо 2021 року Моргенштерн планував концерти в Харкові, Одесі та Києві. Однак Мінкульт на підставі звернення СБУ включив Моргенштерна до чорного списку російських артистів.

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. 

2 липня ОАСК відкрив провадження за позовом Моргенштерна до СБУ.

На листопад 2021 року Моргенштерн планував концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі. У вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY