detector.media
10.12.2021 19:31
«Медіа Група Україна»: Ми не ведемо медійну війну проти Зеленського
«Медіа Група Україна»: Ми не ведемо медійну війну проти Зеленського
Дмитро Белянський: «Президент був саме в цю війну, вибачте, кимось втягнутий. Тим чи тими, хто розраховує покращити свої, а не його умови».

Член наглядової ради «Медіа Групи Україна» Дмитро Белянський в інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що медіагрупа не веде медіавійну проти президента Володимира Зеленського.

«Ми не ведемо медійну війну проти президента Володимира Зеленського. Але ми робитимемо все можливе для захисту інституту свободи слова в Україні. Нагадаю, медійний бізнес групи СКМ працює в інтересах України та українського суспільства. Цей бізнес побудований на принципах повної прозорості роботи та на дотриманні найкращих журналістських стандартів: ми — співробітники ЗМІ, а не антикризові штабісти політиків».

Белянський стверджує, що Рінат Ахметов не втручається в редакційну політику МГУ, «навіть у тих випадках, коли, можливо, саме заради її зміни влада чинить тиск на бізнес-активи, що йому належать».

За словами медіаменеджера, після відмови влади відправляти своїх спікерів на канали «Україна» та «Україна 24», їхнє місце зайняли «додаткові представники опозиції».

«Цим вони отримують більше ефірного часу і сприятливіші можливості для донесення глядачам свого політичного порядку денного. Але цей дисбаланс думок у токшоу виник з вини влади через простий факт їхньої неявки. Ми продовжуємо запрошувати владу, тому виправити цей дисбаланс вони можуть будь-якої миті... Токшоу — не новини, які неможливо робити без балансу, а нескінченний серіал актуальних політичних дискусій із різних позицій, де навіть позиція бойкоту вже є достатньою. Але влада повинна розуміти, що вона бойкотує не журналістів, а інститут свободи слова в Україні».

На думку Белянського, президента Зеленського хтось втягнув в цю війну з розрахунку «покращити свої, а не його умови».

Коментуючи ситуації з програмою Савіка Шустера, Белянський зауважив, що медіагрупа «жодним чином не втручається у редакційну політику його проєкту».

«При цьому як менеджер, який навесні 2019 року проводив з ним та з Павлом Єлізаровим перемовини про запуск авторського проєкту на нашому каналі, я можу додати, що ще на етапі укладання контракту я уповноважено гарантував невтручання в редакційну політику на будь-якому рівні з нашого боку — від редактора до акціонера».

Читайте також: 

26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що оточення олігарха Ріната Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, держпереворот нібито готувався на 1-2 грудня 2021 року за участю росіян і оточення олігарха. Президент додав, що у можливість участі власне Ахметова у держперевороті він не вірить.

Рінат Ахметов заперечив інформацію про причетність свого оточення до підготовки держперевороту, назвавши заяви президента «суцільною брехнею».

29 листопада СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. 

Останнім часом також між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася «телевійна».

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY