detector.media
10.12.2021 17:17
Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк отримала премію «Тюльпан прав людини»
Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк отримала премію «Тюльпан прав людини»
Романюк отримала символічну статуетку та фінансову підтримку своїх проєктів у сумі до 300 тисяч гривень.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк отримала премію «Тюльпан прав людини» за видатні та інноваційні досягнення в боротьбі за права людини в Україні. Премію щорічно вручає Посольство Нідерландів в Україні з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Романюк отримала символічну статуетку та фінансову підтримку своїх проєктів у сумі до 300 тисяч гривень.

«Ця нагорода є особливою для мене. Тому що вона означає, що наша діяльність із захисту прав журналістів, реєстрація порушень, фактчекінг, наша робота з правоохоронними органами справді є дуже важливою. Я хочу присвятити цю нагороду всім співробітникам ІМІ, які всі ці роки працюють, інколи навіть цілодобово, заради того, щоб Україна розвивалась як європейська демократична країна. Для цього їй потрібні якісні й незалежні медіа, і ця нагорода надасть нам мотивацію і сили рухатися далі в цьому напрямі», – сказала Романюк.

Оксана Романюк є виконавчою директоркою ГО «Інститут масової інформації», членкинею Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України та членкинею Комісії з журналістської етики.

ІМІ реалізує проєкти, спрямовані на захист свободи слова, розвиток якісної і відповідальної журналістики в Україні та популяризацію медіаграмотності в українському суспільстві.

Серед найвідоміших проєктів ІМІ – щомісячний моніторинг «Барометр свободи слова», в якому ІМІ реєструє та ретельно перевіряє сотні випадків порушень свободи слова в Україні. ІМІ має мережу представників в усіх регіонах України, його юристи надають юридичні консультації журналістам та медіа.

Також премію отримала українська правозахисниця, феміністка, ЛГБТ-активістка, голова громадської організації «Інсайт», засновниця громадської ініціативи «Марш жінок» Олена Шевченко.

«Тюльпан прав людини» – нагорода уряду Нідерландів, ініційована Міністерством закордонних справ. Із 2008 року премія щорічно присуджується правозахисникам та організаціям, які захищають права людини.

У 2020 році премію отримала голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик, а також заступниця голови Центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало. У 2019 році премію отримали кримська адвокатка Ліля Гемеджі та одеський активіст Віталій Устименко. У 2018 році – співзасновник громадської організації «Доступно.UA» Дмитро Щебетюк.

Серед одинадцяти міжнародних лауреатів попередніх років – правозахисники з Конго, Індії, Китаю, Ірану, Гондурасу, Пакистану, Мавританії, Мексики, Йорданії та Близького Сходу.

Фото: Посольство Нідерландів в Україні

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY