detector.media
10.12.2021 09:30
Українську драму «Клондайк» покажуть на кінофестивалі Sundance
Українську драму «Клондайк» покажуть на кінофестивалі Sundance
Стрічка розповідає про родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі.

Українську драму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач покажуть на фестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival у США, повідомляє Держкіно. Це буде світова прем'єра стрічки.

«Клондайк» стане першою українською ігровою стрічкою, яка буде представлена в міжнародній конкурсній програмі World Cinema Dramatic Competition. Також у секції змагатимуться ще дев'ять фільмів зі всього світу.

Стрічка «Клондайк» розповідає про українську родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Головні герої очікують народження першої дитини, і жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють бойовики.

Головні ролі у фільмі виконали: Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина.

Проєкт стрічки став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Також це один із двох проєктів, які підтримало Міністерство культури та туризму Туреччини в категорії міжнародної копродукції.

Український прокат картини «Клондайк» заплановано на 2022 рік.

Sundance Film Festival 2022 проходитиме з 20 до 30 січня.

Про особливості копродукції з Туреччиною, майбутній показ стрічки на державному турецькому телеканалі та артхаусний десант українських режисерів, які знімають фільми про війну на Донбасі й намагаються зацікавити ними байдужих до українського болю іноземних синефилів, Марина Ер Горбач розповіла в інтерв'ю «Детектору медіа».

Фото: usfa.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY