detector.media
09.12.2021 11:26
Поліція перекваліфікувала провадження щодо нападу на журналістку Альону Березу
Поліція перекваліфікувала провадження щодо нападу на журналістку Альону Березу
Вона наразі перебуває під охороною. Особу нападника досі не встановили.

У Хмельницькому поліція змінила кваліфікацію справи щодо нападу на журналістку-розслідувачку, регіональну представницю Інституту масової інформації Альону Березу з «хуліганства з особливим цинізмом проти суспільства» (ч. 1 ст. 296) на «погрозу або насильство щодо журналіста» (ч. 1 ст. 345-1) КК України.

У поліції зазначили, що провадження було перекваліфіковано після проведення низки слідчих та оперативно-розшукових дій. Наразі правоохоронці продовжують встановлювати особу нападника.

Альона Береза наразі перебуває під охороною та на постійному зв'язку з поліцією.

Нагадаємо, 3 листопада в Хмельницькому невідомий чоловік облив Альону Березу невідомою речовиною. Журналістка пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю. 4 листопада їй надали охорону.

Як воно — бути єдиними розслідувачами в області, які бувають наслідки викривальних матеріалів у регіонах, наскільки гостро стоїть питання безпеки журналістів і громадських активістів на Хмельниччині, а також чим займається «Жіночий антикорупційний рух» — про це і не тільки Альона Береза розповіла в інтерв'ю «Детектору медіа».

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY