detector.media
09.12.2021 09:00
ООН зафіксувала 29 нападів та залякувань медійників в Україні за два роки
ООН зафіксувала 29 нападів та залякувань медійників в Україні за два роки
Напади переважно були спрямовані на журналістів-розслідувачів і тих, хто висвітлював теми корупції та обмежень через COVID-19.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 29 нападів та залякувань медійників за два роки. Про це розповіла голова місії Матільда Богнер під час конференції у Києві, її цитує «Радіо Свобода».

За словами пані Богнер, напади переважно були спрямовані на журналістів-розслідувачів і тих, хто висвітлював тему корупції та обмежень через COVID-19.

«Моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 29 інцидентів із журналістами, медіа-професіоналами, блогерами та особами, які критикують владу або політику влади. У 22 із цих випадків злочинці вдалися до насильства, у той час як інші випадки включали погрози, підбурювання до насильства, наклепницькі кампанії онлайн та умисний збиток майну», – зазначила Богнер.

Вона додала, що у більшості випадків нападники не були притягнуті до відповідальності.

Крім того, за два роки моніторингова місія зафіксувала 14 інцидентів, які стосувались 18 захисників прав людини. Лише в одному випадку винного було покарано. 

Нагадаємо, «Репортери без кордонів» порахували, що протягом 2021 року в світі вбили 46 журналістів через їхню професійну діяльність. Це найнижчий показник за останні 19 років.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY