detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
08.12.2021 15:32
УНН хоче запустити свій канал. Але поки не отримав на це згоди Нацради
УНН хоче запустити свій канал. Але поки не отримав на це згоди Нацради
УНН купив канал «Є!», але цей мовник має застереження регулятора.

Інформаційне агентство УНН планує запустити власний телевізійний «Перший канал». Для цього компанія придбала ТОВ «Телеканал "Є!"», який вже має супутникову ліцензію, і звернулась до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення із заявою щодо переформатування ліцензії.

А саме йшлось про внесення змін щодо власників, логотипу та програмної концепції. Однак Нацрада під час засідання 8 грудня вирішила перенести розгляд цього питання.

Директоркою та бенефіціарною власницею каналу «Є!» стала Уляна Лозан, директорка та власниця УНН. Під час засідання Нацради вона розказала, що агенція упродовж 13 років йшла до запуску власного телеканалу. За цей час була напрацьована команда та формати, закуплена техніка, побудована студія.

«У нас немає спонсорів, які за нами стоять. УНН – одна з небагатьох компаній, які є прибутковими. Ми заробляємо, надаємо робочі місця для студентів. Зараз ми готові до запуску власного каналу», – сказала вона.

У документах про переформатування компанія просила регулятора змінити обсяг дитячих та освітніх програм. Натомість Лозан заявила, що УНН супроводжуватиме запуск президентського університету і зробить цей проєкт в онлайні.

У відповідь заступник голови Олег Черниш спитав, чому компанія для запуску свого каналу купувала ліцензію, а не звернулась до Нацради, щоб отримати нову, адже супутникова ліцензія видається без конкурсу. Уляна Лозан зазначила, що таким чином буде простіше розпочати мовлення каналу.

Втім, Олег Черниш зауважив, що ліцензія каналу «Є!» має застереження регулятора, оскільки компанія упродовж року після її отримання не розпочала мовлення і не надала пояснень регулятору. Також ТОВ «Телеканал "Є!"» ще до придбання Уляною Лозан несвоєчасно повідомив Нацраду про зміни у власності.

«Ми вже зараз маємо право звернутись щодо анулювання ліцензії», – сказав Олег Черниш.

Однак члени Нацради вирішили перенести розгляд цього питання, а до того часу отримати пояснення від компанії. Також регулятор звернув увагу на те, що опис логотипу не відповідає графічному зображенню.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY