detector.media
08.12.2021 13:42
В ефірі «П’ятниці» у листопаді було найменше україномовних пісень – Нацрада
В ефірі «П’ятниці» у листопаді було найменше україномовних пісень – Нацрада
Однак усі радіостанції дотримались вимог законодавства.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення не зафіксувала порушень мовних квот в ефірі загальнонаціональних радіостанцій у листопаді. Про це під час засідання 8 грудня розповіла членкиня Нацради Олена Ніцко.

Із 14 загальнонаціональних радіостанцій повністю ефір українською подавали дві: «Країна ФМ» та «Українське радіо». У день проведення моніторингу 100% передач і пісень у їхньому ефірі лунали українською.

Також 100% державною мовою програми виходили на «Люкс ФМ» і ще на двох радіоканалах Суспільного мовника – «Радіо Культура» і «Радіо Промінь». Найменший показник – 71%  державною мовою – у «Русского радио – Україна» та «Нашого радіо».

Лідерами за обсягом пісень українською мовою у листопаді стали «Радіо Культура» (90 %, у жовтні радіостанція була україномовною на 100%) і «Радіо Промінь» (85%). Радіостанція «П’ятниця» цього місяця продемонструвала найнижчі показники. З усіх пісень, які виходили в її ефірі протягом доби, тільки 38% звучали українською.

Порівняно із жовтнем у листопаді обсяг ведення програм державною мовою зріс у п’яти мовників: у «ХІТ ФМ» і «Перець ФМ» – на 5%, у «Шансон» – на 4%, у «Радіо НВ» – на 3% та у «П'ятниця» – на 2%.

Кількість пісень українською мовою навпаки у п’яти радіостанцій стала меншою: у «Радіо Культура» – на 10%, у «Русское радио – Україна» – на 6%, у «П'ятниця» – на 4%, у «Радіо НВ» – на 3% та у «Люкс ФМ» – на 1%.

Нагадаємо, згідно із законодавством, радіостанції мають вести програми українською мовою не менше 60% та мати частку україномовних пісень не менше 35%. У жовтні найменше української музики регулятор зафіксував на радіо «Шансон».

Ілюстрація: Нацрада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY