detector.media
08.12.2021 09:26
Наталя Седлецька отримала нагороду «Свобода ЗМІ» у Вашингтоні
Наталя Седлецька отримала нагороду «Свобода ЗМІ» у Вашингтоні
Нагороду вручили «за сміливу позицію проти корупції в уряді та судовій системі в Україні».

Головна редакторка програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» Наталя Седлецька отримала нагороду «Свобода ЗМІ» від американського аналітичного центру Transatlantic Leadership Network (TLN). Про це повідомила пресслужба TLN.

Церемонія нагородження відбулась 7 грудня в Національному пресклубі у Вашингтоні.

Зазначається, що нагороду Седлецькій вручили «за сміливу позицію проти корупції в уряді та судовій системі в Україні». TLN також привітав рішення Європейського суду з прав людини, який став на сторону Седлецької у справі про спробу генпрокуратури у 2018 році отримати доступ до її мобільного телефону.

У своїй промові під час отримання премії Наталя Седлецька подякувала колегам зі «Схем» та нагадала про журналіста Владислава Єсипенка, заарештованого в окупованому Росією Криму.

Крім того, на урочистій церемонії національною золотою медаллю TLN нагородили Джексона Діла з The Washington Post «за видатну прихильність до найвищих стандартів журналістики, включаючи його відстоювання переслідуваних журналістів і політичних активістів на чотирьох континентах».

Міжнародну золоту медаль отримали Al Jazeera Media Network та Файруз Зіані за документальний репортаж «День в Ухані» з ексклюзивними кадрами з Китаю на ранніх етапах пандемії COVID-19.

Голова ліванського MTV Мішель Габріель Ель Мурр і боснійський видавець відзначеної нагородами газети Oslobodjenje Муйо Селімович також отримали нагороди «Свобода ЗМІ TLN 2021».

Раніше було оголошено лауреатів премії RSF за свободу преси. Ними стали проєкт Pegasus та журналістки з Китаю і Палестини.

Фото: TLN

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY