detector.media
07.12.2021 19:39
Зеленський запровадив санкції проти компаній, на які зареєстровані лайнери Медведчука та Козака
Зеленський запровадив санкції проти компаній, на які зареєстровані лайнери Медведчука та Козака
Йдеться про три літаки.

Президент Володимир Зеленський 7 грудня підписав указ №625/2021, який вводить у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про економічні санкції проти компаній, на які зареєстровано три лайнери нардепів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та Тараса Козака

Під санкції підпали компанії ALPHA BRAVO AVIATION LLC та G200 203 LLC, зареєстровані у США. Також санкції запровадили проти компанії CASCADE HOLDING, зареєстрованої на Кайманських островах.

Серед іншого санкції передбачають: 

Нагадаємо, що у середу, 10 листопада, РНБО запровадила санкції щодо нових власників літаків, які раніше пов’язували з нардепами «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком та Тарасом Козаком. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що реєстраційні дані літаків відтепер будуть відстежуватись.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Державна авіаційна служба України повідомила, що чотири підсанкційні літаки вилетіли з України ще до оприлюднення санкцій. 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY