detector.media
07.12.2021 11:45
«Медіа Група Україна» на тлі звинувачень в антизахідній пропаганді закликала опонентів єднатись
«Медіа Група Україна» на тлі звинувачень в антизахідній пропаганді закликала опонентів єднатись
На думку медіагрупи, журналістів умисно звинувачують у політичній заангажованості.

4 грудня на сайті американського аналітичого центру Atlantic Council вийшла стаття ГО «Центр протидії корупції». У ній йдеться про канал «Україна 24», який входить до «Медіа Групи Україна» бізнесмена Ріната Ахметова.

Автори статті заявили, що канал поширює антизахідну пропаганду та дискредитує реформи в Україні. Причому, як сказано в матеріалі, це роблять і ведучі, і запрошені гості.

7 грудня «Медіа Група Україна» випустила заяву українською та англійською мовами, в якій закликала «припинити розбрат та суперечки і об’єднатися» – без уточнення, до кого саме звертається та що стало приводом.

«Свобода слова – одне з головних надбань українського суспільства, гарантоване нам Конституцією. Але ми, українці, знаємо, що свої права треба боронити. Інститут свободи слова саме зараз потребує нашої солідарності і захисту, у тому числі від зумисних спроб звинуватити журналістів у політичній заангажованості і навіть державній зраді.

Сьогодні ми повинні припинити розбрат та суперечки і об’єднатися задля захисту України. Телеканали "Україна" і "Україна 24" завжди працювали заради сильної, Незалежної України. Вони є тим інформаційним майданчиком, де можуть бути почутими і знайти порозуміння представники різних політичних сил. У годину історичних випробувань та цілком можливої зовнішньої агресії з боку Росії, ми вважаємо своєю місією залишатися саме таким майданчиком, який об’єднає навіть колишніх опонентів заради захисту соборної, незалежної, демократичної України», йдеться у заяві.

Раніше партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків».

А про те, як стосунки між командою президента Володимира Зеленського та олігарха й медіавласника Ріната Ахметова перетворились на медійну війну, читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: mmr.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY