detector.media
06.12.2021 15:50
Amnesty International Ukraine закликала підписати петицію з вимогою звільнити Владислава Єсипенка
Amnesty International Ukraine закликала підписати петицію з вимогою звільнити Владислава Єсипенка
Журналіста затримали в окупованому Криму навесні 2021 року, йому інкримінують незаконне виготовлення вибухових речовин та перевезення боєприпасів.

Правозахисна організація Amnesty International Ukraine закликала підписати петицію з вимогою звільнити затриманого в Криму журналіста Владислава Єсипенка та зняти з нього всі обвинувачення.

«Українського журналіста Владислава Єсипенка затримали біля Криму 10 березня 2021 року, коли він працював над матеріалами для незалежних ЗМІ з окупованого півострова.

Співробітники ФСБ вибили зізнання з Владислава тортурами – катували електричним струмом, били та знущалися. Майже місяць до журналіста не допускали адвокатів. Наразі йому загрожує до 18 років в'язниці», – нагадали в Amnesty International Ukraine.

Підписати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, Владислава Єсипенка затримали після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». 

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці. Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі.

6 липня 2021 року окупаційний «суд» Сімферополя продовжив арешт Єсипенку на шість місяців. Засідання «суду» відбулося в закритому режимі.

15 липня Єсипенку висунули обвинувачення за двома статтями КК РФ, за якими максимальний термін покарання – 18 років позбавлення волі: 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, переробка або ремонт вибухових пристроїв) та 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК РФ.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY