detector.media
06.12.2021 13:01
Історичний екшен «Довбуш» вийде в кінотеатрах у травні 2022 року
Історичний екшен «Довбуш» вийде в кінотеатрах у травні 2022 року
Над бойовими та трюковими сценами фільму працювала команда з 30 каскадерів, команди піротехніків та історичних реконструкторів.

Український історичний екшен «Довбуш» вийде в кінопрокат 12 травня 2022 року, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Події фільму розгортаються в Карпатах на початку XVIII століття. Жорстокість правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками.

У пошуках помсти панам за вбивство батьків брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, інший – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса, а шляхта робить усе можливе, щоб його знищити. 

Режисер стрічки – Олесь Санін.

За словами авторів стрічки, Довбуш – «унікальний український герой, який віддав життя за свободу свого народу понад три століття тому, та його історія стала безсмертною»

Над бойовими та трюковими сценами фільму працювала команда з 30 каскадерів, команди піротехніків та історичних реконструкторів. До масових сцен залучали до 400 акторів одночасно.

У ролях: Олекса Довбуш – Сергій Стрельников, Іван Довбуш – Олексій Гнатковський, Марічка – Дар’я Плахтій, Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська – Агата Бузек, опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук – Олександр Мавріц.

Виробник фільму – компанія Pronto Film. 

Проєкт стрічки став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цього проєкту становила 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679,2 тис. грн.

Кінотеатральною дистрибуцією фільму на території України займаються компанії «Кіноманія» та Film.ua Distribution.

Зйомки стрічки «Довбуш» розпочались ще в серпні 2018 року.

Фото: скріншот трейлера

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY