detector.media
06.12.2021 09:52
У Білорусі фрілансер «Радіо Свобода» Андрій Кузнечик залишився за ґратами
У Білорусі фрілансер «Радіо Свобода» Андрій Кузнечик залишився за ґратами
Андрій Кузнечик залишився за ґратами попри те, що строк затримання вже сплив.

Фрілансер «Радіо Свобода» Андрій Кузнечик, затриманий білоруськими правоохоронцями 25 листопада, не вийшов на волю після 10 діб арешту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на родину журналіста. Що стало приводом для продовження строку арешту журналіста, наразі невідомо. Журналіст перебуває в ізоляторі на Окрестіна. 

Андрія Кузнечика затримали 25 листопада 2021 року. 26 листопада мінський суд арештував Кузнечика на 10 діб. Його визнали винним у «дрібному хуліганстві», журналіст своєї провини не визнав.  

Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай закликав негайно звільнити фрілансера. 

У червні 2020 року в Мінську затримали позаштатного консультанта «Радіо Свобода» Ігора Лосика, з того часу він перебуває за ґратами. Лосика звинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі «щодо представників влади і правоохоронних органів». Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

У липні 2021 року у Мінську силовики розгромили офіс білоруської служби «Радіо Свобода». Під час обшуків силовики затримали декількох журналістів, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

3 грудня 2021 року суд Мінська визнав соцмережі білоруської редакції «Радіо Свобода» «екстремістськими матеріалами».

У Білорусі тривають репресії після президентських виборів 2020 року, на яких «переміг» Олександр Лукашенко.

Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY