detector.media
05.12.2021 13:38
Окупаційна влада Донецька оголосила в розшук ексочільника тюрми «Ізоляція» Куликовського через співпрацю з СБУ
Окупаційна влада Донецька оголосила в розшук ексочільника тюрми «Ізоляція» Куликовського через співпрацю з СБУ
На початку листопада українські спецслужби затримали його в Києві.

Окупаційна влада Донецька оголосила у розшук колишнього керівника в’язниці «Ізоляція» в окупованому РФ Донецьку Дениса Куликовського на прізвисько «Палич».

На сайті «генеральної прокуратури» окупаційної влади вказано, що його розшукують через державну зраду та вбивство. Бойовики обвинувачують Куликовського в тому, що він виїхав на територію України, де його завербувала СБУ. Вони опираються на свідчення журналіста Станіслава Асєєва, який сидів в «Ізоляції».

Крім того, вони пишуть про «понад 100 епізодів злочинної діяльності» – нанесення Куликовським травм «ув’язненим в пенітенціарних закладах ДНР». Ще його розшукують через вбивство, яке Куликовський «здійснив у стані алкогольного сп’яніння у 2015 році». 

Асєєв розповідав про тортури в «Ізоляції», зокрема у своїй книжці «Світлий шлях», але раніше бойовики називали його слова «наклепом на республіку» та «українською пропагандою».

Нагадаємо, що у Києві українські силовики затримали бойовика Дениса «Палича» Куликовського, який катував полонених у тюрмі «Ізоляція» в окупованому Донецьку.

Журналіст Станіслав Асєєв розповів, що близько трьох тижнів тому він отримав інформацію, що Куликовський перебуває в Києві. За його словами, є велика імовірність, що СБУ використовувала Куликовського як агента. 

Куликовському інкримінують торгівлю людьми, створення терористичної організації та порушення законів та звичаїв війни.  
«Ізоляція» – тюрма, яку було створено бойовиками у 2014 році на території мистецького фонду «Ізоляція» в окупованому Донецьку. У в'язниці бойовики утримують незаконно ув'язнених людей, яких піддають тортурам. Тюрма має статус «секретної», відомі численні випадки, коли звинувачувані давали свідчення після тортур та знущань. Українські правоохоронні органи у справі про тортури в «Ізоляції» оголосили підозри п'яти фігурантам.
Крім «Ізоляції», за даними Офісу генпрокурора, правоохоронці встановили понад 160 місць незаконного утримання на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. З 2014 року там утримували понад 3500 осіб, половина з них – цивільні.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY