detector.media
05.12.2021 12:01
Неонацисти напали на журналістів під час акції проти карантинних обмежень у Берліні (ВІДЕО)
Неонацисти напали на журналістів під час акції проти карантинних обмежень у Берліні (ВІДЕО)
Загалом напали на п’ятьох журналістів. Деяких з них побили, зокрема одну журналістку повалили на землю та копали ногами.

На журналістів, які висвітлювали акцію протесту проти антиковідних правил та карантинних обмежень у Берліні, напали неонацисти з Бранденбурга. Про це пише німецьке видання Tagesspiegel.

Вони вказують, що нападники – це неонацисти з угрупування «Division MOL». Зокрема постраждав репортер видання Юліус Гайлер, який півтора року займається висвітленням акцій противників карантинних обмежень та коронаскептиків. Про напад також написало видання Bild.

14:25 Querdenker setzen sich in Bewegung. Die Polizei schafft es nicht sie zu stoppen.#b0412 pic.twitter.com/2iDqV7m1W5

— Aaron Karasek (@AaronKarasek_) December 4, 2021

Суботню демонстрацію поліція заборонила, пише Tagesspiegel. Попри це на захід вийшло кількасот людей. Точку збору оточила поліція. Тому протестувальники стихійно намагались зібратись в іншому місці. Поліцейські намагались зупинити «спонтанний марш».  

Десь о 14:00 напали на Гайлера, коли він знімав групу людей довкола відомого, як пише видання, правого екстреміста Арміна К. Зловмисник вирвав телефон з рук репортера та затіяв бійку, після чого намагався втекти. Його оперативно затримала поліція.

Im Rahmen der verbotenen Querdenken-Proteste heute in Berlin wurde ich körperlich attackiert. Der Angreifer entriss mir mein Handy und versuchte zu flüchten. Vielen Dank an das schnelle Eingreifen der Presse-Kollegen und der Polizei, die schlimmeres verhinderten. pic.twitter.com/hKUJRxbpDX

— julius geiler (@glr_berlin) December 4, 2021

Hier nochmal der Angriff auf mich und @AaronKarasek_ .
Vorausgegangen war der Versuch @glr_berlin das Handy zu klauen. Einer der Angreifer würde bereits festgenommen. #pressefreiheit #b0412 pic.twitter.com/Lk5zolkUSZ

— Demoticker (@demoticker) December 4, 2021

Neonazi Gruppe „Division MOL" (NPD/ III.Weg) greift eine Kollegin und mich körperlich an und verfolgten uns. Meine Kollegin hat ein offenes Knie; ich bekam eine Faust und mehrere Tritte ab. Wir sind soweit okay.#b0412 #berlin pic.twitter.com/NkbMS2uMgQ

— vue.critique (@vuecritique) December 4, 2021

Трохи згодом в іншому місці група хуліганів напала на ще кількох журналістів. Берлінський директор Союзу журналістів Йорг Райхель розповів виданню, що в цілому того дня напали на п’ятьох журналістів, троє «отримали ушкодження». Він розповів, що зловмисники били одну журналістку ногами, коли вона впала. Райхель вважає, що і до цього нападу причетні «деякі відомі праві екстремісти». 

Поліція оцінила кількість учасників демонстрацій у 500 людей. Правоохоронці стверджують, що подібні заходи забороняються, оскільки учасники та учасниці не дотримуються протиковідних правил. Однак недотримання цих правил якраз і є частиною подібних демонстрацій. Одна з ідей суботньої акції – незгода з «обов’язковою вакцинацією».

Нагадаємо, що у середу, 1 грудня, антивакцинатор Остап Стахів вийшов із СІЗО після внесення застави у майже 1 млн гривень.

Стахіва підозрюють у намаганні повалити конституційний лад в Україні. 

16 листопада СБУ провела обшуки у львівському помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру. У пресцентрі СБУ повідомили, що у Львівській області спецслужба заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади.

Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка. Також Стахів поширює фейки про вакцинацію та різні теорії «всесвітньої змови». 

Крім цього, Стахів організовує пікети противників вакцинації і збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність  Стахіва.

На думку депутата Львівської міськради від «Голосу» Ігоря Шолтиса, Стахів своїми акціями та заявами порушує статті Кримінального кодексу України, які стосуються громадського порядку. Також Шолтис вважає, що дії Стахіва можуть координуватися спецслужбами Росії.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY