detector.media
04.12.2021 14:37
Порошенку можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з окупованих територій – Трепак
Порошенку можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з окупованих територій – Трепак
Це може відбутись, коли генеральна прокурорка Ірина Венедіктова буде у 10-денному відрядженні.

Колишній заступник генпрокурора України та адвокат Віктор Трепак написав про це у своєму фейсбуці.

З посиланням на власні джерела, він пише, що найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

«За моєю інформацією, найближчим часом колишньому Президенту України Петру Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, яка пов’язана з торгівлею вугіллям з окупованої росіянами території України в період його президенства і в якій "проходять" Медведчук та ексміністр енергетики Демчишин», – написав Трепак у Facebook.

За його словами, генпрокурорка Ірина Венедіктова зібралася у «десятиденне відрядження». Саме тоді підозру й може підписати один із в. о. голови Офісу генпрокурора, «якщо на Банковій уже прийнято політичне рішення».

«Підготовлений Офісом генерального прокурора проект такої підозри наразі вивчається в Офісі президента. Вирішується, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз і як це вплине на електоральні настрої суспільства. Очевидно, що цей хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення», – додав Трепак.

Нагадаємо, що 2 листопада 2021 року Печерський районний суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня. 

Новий запобіжний захід було обрано за клопотанням прокуратури в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів. Підозри в межах цього епізоду були підписані генпрокуроркою Іриною Венедіктовою 11 травня 2021 року. Крім Медведчука, підозра була підписана і щодо його соратника, нардепа «ОПЗЖ» Тараса Козака.

Однак 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY