detector.media
04.12.2021 10:13
Джеймі Флай сказав, що білоруська служба «Радіо Свобода» відкидає ярлик «екстремістських матеріалів»
Джеймі Флай сказав, що білоруська служба «Радіо Свобода» відкидає ярлик «екстремістських матеріалів»
Режим Лукашенка продовжує демонструвати, що його ігноруванню правди немає меж.

Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай прокоментував визнання телеграму та соцмереж білоруської служби «екстремістськими матеріалами». 

«"Радио Свобода" категорично відкидає цей смішний ярлик. Ми намагатимемось і далі давати об’єктивні новини й інформацію білоруським людям, які зараз як ніколи потребують незалежних ЗМІ», – сказав він.  

Флай підкреслив, що «режим Лукашенка продовжує демонструвати, що його ігнорування правди й зусилля обмежити доступ до незалежної інформації не мають меж».

Нагадаємо, що центральний районний суд Мінська визнав соцмережі білоруської редакції «Радіо Свобода» «екстремістськими матеріалами».

У липні 2021 року у Мінську силовики розгромили офіс білоруської служби «Радіо Свобода». Під час обшуків силовики затримали декількох журналістів, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

У Білорусі «екстремістськими» визнано близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот. У листопаді 2021 року до відповідного списку влада додала телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН» та соцмережі видання «Наша Ніва».

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

У Білорусі за ґратами перебувають двоє журналістів «Радіо Свобода» – Ігор Лосик та Андрій Кузнечик. Журналісти Олег Груздзілович, Алесь Дащинський та Інна Студзінська перебувають під слідством. Офіс «Радіо Свобода» в Мінську опечатали силовики.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY