detector.media
04.12.2021 08:00
«Прилетіла людина, привітала, і все». Шустер теж підтвердив, що Ахметов був на його дні народження
«Прилетіла людина, привітала, і все». Шустер теж підтвердив, що Ахметов був на його дні народження
Але він не бачить у цьому нічого особливого. Про політику, каже, не говорили.

Ведучий програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалах «Україна» та «Україна 24» Савік Шустер підтвердив, що власник цих телеканалів Рінат Ахметов був на святкуванні його дня народження у Литві. Про це Шустер сказав, відповідаючи на запитання головного редактора онлайн-видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова в ефірі своєї програми 3 грудня.

Втім, оскільки Бутусов у запитанні згадав про «державний переворот», про який говорив Володимир Зеленський, у своїй відповіді Савік Шустер зосередився саме на запереченні факту розмов про державний переворот.

Бутусов запитав: «Щодо цього сюжету (Михайла Ткача на «Українській правді», — ДМ). Дивіться, тут президент заявив про підготовку до держперевороту. Сьогодні один із радників голови Офісу президента (Михайло Подоляк, — ДМ) заявив, що завдяки президенту й інформаційній роботі по зниженню медійної активності деяких майданчиків було все ж таки попереджено державний переворот. І президент заявив, що до цього перевороту причетний пан Ахметов. Тому все ж таки треба відповісти на одне питання по суті, яке ставиться в цій програмі. То чи був Рінат Ахметов у вас на дні народження і чи обговорював Рінат Ахметов з кимось із присутніх там політиків спробу державного перевороту, про яку повідомляв пан Зеленський?»

На що Шустер відповів: «Прилетіла людина, привітала,  ну, і все. Який державний переворот? Хто говорив про політику? Я зі своїми дітьми буду це обговорювати? Чи з литовськими парламентарями? Чи з Дмитром Гордоном? Це чиста абсолютна маніпуляція». Після цих слів Савіка Шустера перервав Дмитро Гордон.

Раніше про присутність Ахметова на дні народження у Шустера говорив в інтерв’ю проросійському пропагандистському ресурсу «Новое издание» лікар і телеведучий Євген Комаровський. «Він говорив дуже приголомшливий тост за здоров'я людини, яка обходиться йому дуже дорого. Тому що Шустер не погоджує з ним нічого і робить, що хоче. А потім на Ахметова наїжджає влада і він втрачає гроші», — сказав Комаровський. 

Також Шустер в ефірі програми сказав, що звернувся до поліції та до литовських парламентарів, аби з’ясувати, хто таємно знімав учасників святкування його дня народження. «Це знімання незаконне і реально ставить під загрозу безпеку самої Литви», — сказав він.

Нагадаємо, Михайло Ткач з'ясував, що 21 листопада з «Борисполя» майже одночасно вирушили два приватних літаки. Один належить Ахметову та відбув до Парижа, а інший доправив у Вільнюс гостей на день народження телеведучого Савіка Шустера: колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, журналіста та телеведучого Дмитра Гордона, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, екснардепа Миколу Катеринчука, співвласника SavikShusterStudio Павла Єлізарова, лікаря та телеведучого Євгена Комаровського тощо.

Як відомо, багато хто з них має прямий стосунок до Ахметова: шоу Шустера виходить на каналі олігарха «Україна 24», постійним гостем ефірів на цьому каналі є Гордон, а одним із ведучих – Комаровський.

22 листопада, як йдеться у розслідуванні Михайла Ткача, літак Ахметова також прибув до Вільнюса. Туди ж із різницею у кілька годин прибув боксер Володимир Кличко, брат київського міського голови Віталія Кличка. Повернулись до «Борисполя» і Ахметов, і гості Шустера також майже одночасно – 23 листопада із різницею в кілька годин.

Із посиланням на джерела в політичних колах Ткач заявляє, що у Вільнюсі Ахметов мав зустрічі, які були спрямовані на пошук потенційних кандидатів на майбутніх парламентських та президентських виборах.

На запит журналістів щодо перемовин із бізнесменом Арсен Аваков заявив, що не мав окремих зустрічей із гостями Шустера під час візиту до Вільнюса; Володимир Гройсман та Савік Шустер не відповіли на прохання про коментар; Віталій Кличко сказав, що його брат поза політикою та не уповноважений вести від його імені переговори. 

Рінат Ахметов, як стверджує Ткач, відмовився відповісти, з якою метою був у Вільнюсі, чи мав там зустрічі з українськими політиками та публічними діячами, які питання обговорювались та яких домовленостей досягли.

Зазначимо, що останнім часом між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася конфронтація, яка дійшла до звинувачень у бік бізнесмена в участі у підготовці державного перевороту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY