detector.media
03.12.2021 22:59
Бутусов перепросив громадян і колег-журналістів за свою поведінку на пресмарафоні Зеленського
Бутусов перепросив громадян і колег-журналістів за свою поведінку на пресмарафоні Зеленського
І сказав, що готовий дати пояснення Комісії з журналістської етики.

Головний редактор онлайн-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов перепросив громадян України та колег-журналістів за свою поведінку під час пресмарафону Володимира Зеленського. Про це йдеться в його дописі на сайті «Цензор.нет».

«Я приношу глибокі вибачення громадянам України за свої емоції на пресконференції та прояв неповаги до президента України, якого обрали українські громадяни, — йдеться в дописі. — А також за те, що обмежив можливості своїх колег поставити запитання. Перепрошую тільки за емоції і тільки перед громадянами й колегами. Але сенс моїх слів був правильним, і я від жодного слова не відмовляюсь. Я говорив правду про Зеленського і його оточення, і скажу про дії президента ще більше». Таким чином Бутусов анонсував свій виступ у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

Він також повторив, що має намір позиватися проти Володимира Зеленського через наклеп, яким він називає твердження, що через публікацію відео з безпілотника «Байрактар» були вбиті українські військові. «Буду доводити свою невинуватість і брехню Зеленського. Покажу докази, які кожен може знайти в інтернеті», — пише Бутусов. Він також повідомив, що після справи, яку відкрило Державне бюро розслідувань (за словами Бутусова, «проти нього», хоча за версією ДБР — за фактом пострілу з гармати), не було жодних слідчих дій. «Вимагаю, щоб мене викликали на допит і несли відповідальність за свої незаконні дії», — пише Бутусов.

Він також додав, що готовий дати пояснення щодо пострілу з гармати Комісії з журналістської етики. Раніше КЖЕ заявила, що не оцінюватиме дій Бутусова, поки не буде закрите кримінальне провадження, пов’язане з відеороликом.

Нагадаємо, 27 листопада Бутусов опублікував у фейсбуці відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР порушило кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського. Також він планує позиватись до ДБР через порушення провадження.

До цього між Бутусовим та Зеленським стався конфлікт під час пресмарафону 26 листопада. Президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону 26 жовтня призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським.

У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY