detector.media
03.12.2021 15:12
У Білорусі соцмережі «Радіо Свобода» визнали «екстремістськими матеріалами»
У Білорусі соцмережі «Радіо Свобода» визнали «екстремістськими матеріалами»
У Білорусі «екстремістськими матеріалами» визнані вже понад 300 інтернет-ресурсів і спільнот.

Центральний районний суд Мінська визнав соцмережі білоруської редакції «Радіо Свобода» «екстремістськими матеріалами».

Про це у п'ятницю, 3 грудня, повідомив телеграм-канал Головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією білоруського МВС.

«Інформаційну продукцію telegram-каналу "Радыё Свабода – Білорусь", її аналогів у соціальних мережах та відеохостингу «YouTube» визнати екстремістськими матеріалами», – говориться в повідомленні.

У Білорусі за ґратами перебувають двоє журналістів «Радіо Свобода» – Ігор Лосик та Андрій Кузнечик. Журналісти Олег Груздзілович, Алесь Дащинський та Інна Студзінська перебувають під слідством. Офіс «Радіо Свобода» в Мінську опечатали силовики.

Торік МЗС Білорусі позбавило акредитації всіх журналістів «Радіо Свобода», а також десятки інших представників іноземних ЗМІ.

У липні 2021 року у Мінську силовики розгромили офіс білоруської служби «Радіо Свобода». Під час обшуків силовики затримали декількох журналістів, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

У Білорусі «екстремістськими» визнано близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот. У листопаді 2021 року до відповідного списку влада додала телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН» та соцмережі видання «Наша Ніва».

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY