detector.media
02.12.2021 19:03
США, Британія та Канада запровадили санкції проти Азарьонка та сина Лукашенка
США, Британія та Канада запровадили санкції проти Азарьонка та сина Лукашенка
У списки потрапили пропагандисти, силовики різних відомств та компанії.

2 грудня Велика Британія запровадила санкції проти білоруських пропагандистів Людмили Гладкої («СБ. Беларусь сегодня») та Григорія Азарьонка (телеканал СТВ). Про це йдеться на сайті уряду. Крім того, під санкції потрапили різні білоруські компанії.

Азарьонок отримував медалі від Лукашенка, а Гладкая бере участь у «допитах» затриманих білорусів разом із силовиками, знімаючи «покаянні» відео. Саме ці пропагандисти ставили послам ЄС на вшануванні жертв Великого терору у Куропатах питання про «пам’ятник Бандері на Україні».

У список потрапили ще троє пропагандистів: колумніст та політичний оглядач Андрій Муковозчік («Беларусь сегодня»), голова прорежимного «Білоруського союзу журналістів» Андрій Кривошеєв та заступник голови «Белтелерадіокомпанії» Сергій Гучаченко

Їм всім заборонили в’їзд до Великої Британії та заморозили банківські рахунки. Також у список від Великої Британії увійшли високопосадові силовики різних відомств – прикордонники та представники МВС. 

Разом із тим нові санкції запровадили США. У них, зокрема, потрапив голова Президентського спортивного клубу Дмитро Лукашенко, силовики та компанії. У нові санкції Канади також потрапив Дмитро Лукашенко. 

Нагадаємо, що очільник пропагандистського телеканалу ОНТ Марат Марков, який проводив «інтерв’ю» з Романом Протасевичем, а також був заступником начальника ідеологічного управління адміністрації президента, потрапив у п'ятий пакет санкцій Євросоюзу.

На фото: Андрій Муковозчік, СТВ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY