detector.media
02.12.2021 11:50
У Bihus.info попросили вибачення за використання у матеріалі про Киву фотографій з іншого обшуку
У Bihus.info попросили вибачення за використання у матеріалі про Киву фотографій з іншого обшуку
За словами Дениса Бігуса, фотоматеріали надало джерело у правоохоронних органах.

Журналісти-розслідувачі Bihus.info вибачились за використання у матеріалі про обшук у нардепа Іллі Киви фотографій з іншої справи. Про це йдеться на фейсбук-сторінці проєкту, також відповідне відео опублікував його керівник Денис Бігус.

«Ми помилились, довірившись джерелу, і приносимо вибачення підписникам. Вперше за 8 років в редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап її не назвати. 

Приносимо величезні вибачення всім нашим глядачам і колегам з інших ЗМІ, які поширили цю новину. І найближчим часом спробуємо зв'язатись з кожним медіа з проханням прибрати цю інформацію», – йдеться у повідомленні Bihus.info.

Денис Бігус на відео пояснив, що опублікований напередодні матеріал про результати обшуку в нардепа не відповідає дійсності.

«Після того, як ми зробили аналіз будинку Киви, який знайшли завдяки стримам [Вадима] Рабиновича під час його обшуку, одне з джерел у правоохороннних органах написало, що є фото і матеріали з обшуку. У цьому наборі фотографій були фото з іншої справи», – сказав Бігус.

У матеріалі Bihus.info від 1 грудня повідомлялось, ніби у Киви знайшли понад 1,1 млн грн та 500 тис. доларів США (приблизно 13,5 млн грн), ще понад 300 тис. грн – в автомобілі, а також золоті злитки та картину, де нардеп зображений в образі фашистського диктатора Беніто Муссоліні. Згодом з'ясувалось, що, наприклад, фотографія із золотими злитками, яку використали в матеріалі, стосується викритого ДБР конвертаційного центру.

Фото: bihus.info, dbr.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY