detector.media
02.12.2021 09:32
Верховний суд ухвалив повернути державі майно «Національної кінематеки»
Верховний суд ухвалив повернути державі майно «Національної кінематеки»
Суд залишив чинним рішення судів першої та апеляційної інстанції про скасування аукціону з продажу комплексу нежитлових приміщень.

Палата Верховного Суду з розгляду справ про банкрутство ухвалила повернути у власність держави майно кіностудії «Національна кінематека», повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Суд залишив чинним рішення судів першої та апеляційної інстанції про скасування аукціону з продажу комплексу нежитлових приміщень загальною площею 5 286,1 кв. м у Києві за адресою вул. Кіото, 27. 

Також судом скасовані рішення про державну реєстрацію прав власності на частину майна ДП «Національна кінематека України» за результатами проведеного аукціону. 

Нагадаємо, згідно з планом санації підприємства, «Національна кінематека України» у 2019 році провела аукціон і розпродала більшу частину своїх приміщень. Як писав «Детектор медіа», вартість цього майна – понад 32 млн грн, було продано 14 з 18 приміщень державної кіностудії, які розташовані на більшій частині земельної ділянки «Кінематеки».

У 2020 році члени Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики провели виїзне засідання на державних підприємствах «Українська студія хронікально-документальних фільмів» і «Національна кінематека України».

За результатами засідання вони запропонували уряду передати майно цих кіностудій в управління новому Міністерству культури та інформаційної політики України. Також депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів щодо виявлення можливих фактів злочину під час передачі майна у приватну власність.

Про проблемну ситуацію на державних кіностудіях «Детектор медіа» розповідав тут.

Фото: facebook.com/sushko.pavlo

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY