detector.media
01.12.2021 15:42
Шустер відмовився надати Ткачу перелік гостей свого дня народження та відповів віршем
Шустер відмовився надати Ткачу перелік гостей свого дня народження та відповів віршем
Раніше журналіст повідомив у своєму розслідуванні, що у Вільнюсі під час святкування дня народження телеведучого ймовірно проводив політичні зустрічі бізнесмен Рінат Ахметов.

Телеведучий Савік Шустер відповів журналісту «Української правди» Михайлу Ткачу на запит щодо святкування дня народження у Вільнюсі в компанії Арсена Авакова, Дмитра Гордона, Євгена Комаровського та Володимира Гройсмана. 

Шустер зазначив, що його візит до Литви був обумовлений «особистими та робочими нюансами».

«22 листопада мені виповнилося 69 років. Дата не кругла, але для мене символічна: 22 листопада 1971 року я відзначав із друзями своє 19-річчя у моєму рідному Вільнюсі, а 23 листопада назавжди залишив СРСР. Це сталося рівно 50 років тому. Ось це для мене – кругла дата та сенс цієї подорожі.

Тому я вирішив 22 листопада 2021 року бути з друзями на батьківщині. [...] Сучасна політика мене мало цікавила цими днями, її я обговорював у суботу, 19 листопада, під час моєї участі у форумі Future of Democracy у Вільнюсі.

Тоді, у 1971 році список гостей мого дня народження, найімовірніше, опинився в КДБ, гебісти ретельно стежили за тими, хто від'їжджає. Зараз, сподіваюся, інші часи і список гостей на моєму дні народження я залишу при собі», – йдеться у відповіді Савіка Шустера для УП.

Також ведучий не прокоментував можливу зустріч у Вільнюсі з бізнесменом Рінатом Ахметовим, про яку йшлося у розслідуванні Михайла Ткача, що вийшло напередодні. 

При цьому Шустер у своїй відповіді надіслав вірша російською:

Шестьдесят девять. Для кого эротика,

Для других – грязь.

Эмиграция. Для кого свобода,

Для других  – мразь.

Родина. Для кого измена,

Для других – мечта.

Правда – для меня воздух,

Для других – вода.

Нагадаємо, 30 листопада вийшло розслідування Михайла Ткача, в якому він стверджує, що Ахметов перебував у Вільнюсі одночасно зі Шустером та низкою українських політиків і публічних осіб. Із посиланням на власні джерела журналіст повідомив, що бізнесмен начебто обговорював із ними потенційних кандидатів на майбутніх президентських та парламентських виборах.

Останнім часом між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася телевійна, яка дійшла до звинувачень у бік бізнесмена в участі у підготовці державного перевороту.

Фото: facebook.com/shusteronline

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY