detector.media
02.12.2021 11:00
#ТиЖмать і «Знайте своє місце, жінко». Чим за останній рік по-сексистськи відзначилися ЗМІ?
#ТиЖмать і «Знайте своє місце, жінко». Чим за останній рік по-сексистськи відзначилися ЗМІ?
Хто і за що у 2021-му році отримає відзнаку Антипремії «Це яйце!», яка вручається за сексизм політикам та медіа.

У 2021 році сексизму не поменшало в політиці та медіа, тож в Україні втретє вручать Антипремію «Це яйце!». Кому і за що — розкажуть ініціаторки Антипремії на пресконференції, яка відбудеться 7 грудня о 13:30 в агентстві «УКРІНФОРМ».

Спікер(к)и заходу:

Модераторка заходу — Ірина Виртосу, журналістка, Центр прав людини ZMINA.

Список номінантів антипремії

Цього року на Антипремію подали 41 заявку, з яких оргкомітет сформував короткий список претендентів та претенденток на «перемогу».

У номінацію «Сексистський матеріал» потрапили матеріали або сюжети, що містять сексистські висловлювання та були оприлюднені на ТБ, у друкованому чи онлайн ЗМІ або на радіо. 

У номінації «Сексистське висловлювання» представлені матеріали за сексизм від публічних осіб (чиновники, політики, лідери думок та інше), трансльовані в медіа чи соцмережах.

До спеціальної антипремії «Моралізатор року» увійшли повідомлення в ЗМІ про недбале виховання дітей з боку матерів, обвинувачення та присоромлення жінки, що вона «недостатньо справжня».

Антипремія «Це яйце!» вручається медійними громадськими організаціями як некомерційна ініціатива з 2019 року та започаткована ГО «Жінки в медіа», Кампанією проти сексизму в медіа та політиці «Повага», ГО «Інститут масової інформації», Центром прав людини Zmina, ГО «Детектор медіа», ГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини».

Торік Антипремію отримали народні депутати Олександр Корнієнко і Давид Арахамія, кандидат на посаду міського голови Одеси Євген Червоненко, начальник Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Кривому Розі Павло Дабіжа, канал ZIK, «Новини Черкащини» та «Таблоїд 18000», «Гал-інфо», Ірина Верещук. 

Офіційний хештег Антипремії #цеяйце 

Сторінка у Facebook https://www.facebook.com/antipremiya

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY