detector.media
01.12.2021 12:44
Єрмак заявив про високий ризик повномасштабної агресії Росії
Єрмак заявив про високий ризик повномасштабної агресії Росії
Андрій Єрмак: «Ризики високі, але я сподіваюся, що цього не станеться».

Голова Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що ризик повномасштабної агресії Росії проти України цієї зими є високим.

«Скажу так: ризики високі, але я сподіваюся, що цього не станеться. Вся мотивація у великій політиці – великі інтереси. Можна тільки здогадуватися. Я вважаю, ми робимо все, в тому числі на дипломатичній арені. Про це не прийнято багато говорити, але, повірте, ми робимо все можливе», – заявив Єрмак в інтерв’ю «РБК-Україна».

Читайте також: 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав тоді публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України. Де-факто президент визнав стягування російських військ до кордонів України.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба висловив думку, що рішення про вторгнення російських військ до України лежить у Кремлі «на столі». Однак зараз немає свідчень, що воно остаточно ухвалене Москвою.

Однак секретар РНБО Данілов не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні.

Фото: Минобороны России/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY