detector.media
01.12.2021 12:20
Проєкти «Інтера» отримали призи російського фестивалю «Радонєж», який проводиться за підтримки Кремля
Проєкти «Інтера» отримали призи російського фестивалю «Радонєж», який проводиться за підтримки Кремля
Також у фестивалі брали участь представники окупованих територій України.

Документальні проєкти «Інтера» отримали призи на російському фестивалі кінофільмів та телепрограм «Радонєж», про що канал повідомив пресрелізом.

Так, проєкт «Нюрнберзький процес. Без права на помилування» (автор – Ян Іванишин, режисер – Олександр Ракоєд) отримав нагороду за найкращий сценарій, а проєкт «Ленінград. Дорога життя» (автор сценарію – Євген Онопрієнко, режисер – Ольга Лазебник) був відзначений призом журі «За правдиву розповідь про трагічні події Великої Вітчизняної війни».

Як зазначено на сайті фестивалю «Радонєж», диплом учасника за документальний фільм також отримали представники окупованого українського Донецька – Анна та Дмитро Зінковські.

Фестиваль «Радонєж» позиціонує себе як «світовий лідер у галузі релігійного, духовно-морального документального кіно». Захід проводиться за підтримки московського патріарха Кирила та уряду Росії.

Раніше телеканал «Інтер» взяв участь у фестивалі документального кіно країн СНД «Евразія.DOC» у Мінську із проєктом «Нюрнберзький процес. Без права на помилування». Серед задач фестивалю, як декларується на сайті, – «ідеологічна та інформаційна протидія спробам дестабілізації, "кольоровим революціям", силам і обставинам, що перешкоджають інтеграційним процесам», а також «протидія спробам спотворення і перегляду спільної історії».

Фото: пресслужба фестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY