detector.media
01.12.2021 11:01
Стахів вніс заставу і може вийти із СІЗО. Водночас його відправили на психіатричну експертизу
Стахів вніс заставу і може вийти із СІЗО. Водночас його відправили на психіатричну експертизу
Наразі перевіряють, чи дійсно кошти застави надійшли на рахунок.

Галицький суд Львова відправив антивакцинатора Остапа Стахіва на проходження судово-психіатричної експертизи, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на речника Львівської обласної прокуратури Данила Антощака.

«За результатами вчорашнього судового засідання було задоволено клопотання слідчого СБУ про призначення стаціонарної судово-психіатричної експертизи Стахіву у Львівській обласній психіатричній лікарні, тривалістю 30 днів. Його адвокати наразі збираються це оскаржувати. Разом із тим було відмовлено у відводі судді Юрківа, що вимагала сторона захисту», – розповів Антощак.

Водночас, за його словами, адвокати подали суду квитанції про сплату застави у сумі 998 тисяч 800 гривень. Якщо кошти дійсно надійшли на рахунок, Стахіва можуть випустити із СІЗО вже сьогодні.

Нагадаємо, що Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка. Також Стахів поширює фейки про вакцинацію та різні теорії «всесвітньої змови». 

Крім цього, він організовує пікети противників вакцинації і збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність Стахіва. 16 листопада СБУ провела обшуки у львівському помешканні Стахіва, йому повідомили про підозру. У пресцентрі СБУ повідомили, що у Львівській області спецслужба заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади.

Перше засідання у справі Стахіва мало відбутись 17 листопада, але адвокат заявив, що його клієнт перебуває в лікарні у місті Свалява на Закарпатті і не може явитись на суд.

Увечері 17 листопада працівники СБУ забрали Стахіва з лікарні, щоб примусово доставити на суд для обрання запобіжного заходу.

Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 січня 2022 року. Або він може вийти на свободу за 998,8 тис грн застави.

Фото: скріншот з ютюб-каналу Стахіва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY