detector.media
01.12.2021 09:51
Ахметов «підшукував кандидатів у президенти» на дні народження Шустера – Ткач
Ахметов «підшукував кандидатів у президенти» на дні народження Шустера – Ткач
Бізнесмен перебував у Вільнюсі в той самий день, коли на святкування до телеведучого Савіка Шустера зібрались Арсен Аваков, Володимир Гройсман, Дмитро Гордон та інші публічні персони.

Журналіст Михайло Ткач випустив розслідування, в якому припускає, що бізнесмен та медіавласник Рінат Ахметов у листопаді зустрічався у Вільнюсі (Литва) з українськими медіаперсонами та політиками.

Так, розслідувач з'ясував, що 21 листопада з «Борисполя» майже одночасно вирушили два приватних літаки. Один належить Ахметову та відбув до Парижа, а інший доправив у Вільнюс гостей на день народження телеведучого Савіка Шустера: ексголову МВС Арсена Авакова, журналіста та телеведучого Дмитра Гордона, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, екснардепа Миколу Катеринчука, спііввласника SavikShusterStudio Павла Єлізарова, лікаря та телеведучого Євгена Комаровського тощо.

Як відомо, багато хто з них має прямий стосунок до Ахметова: шоу Шустера виходить на каналі олігарха «Україна 24», постійним гостем ефірів на цьому каналі є Гордон, а одним із ведучих – Комаровський.

22 листопада, як йдеться у розслідуванні Михайла Ткача, літак Ахметова також прибув до Вільнюса. Туди ж із різницею у кілька годин прибув боксер Володимир Кличко,брат київського міського голови Віталія Кличка.

Повернулись до «Борисполя» і Ахметов, і гості Шустера також майже одночасно – 23 листопада із різницею в кілька годин.

Із посиланням на джерела в політичних колах Ткач заявляє, що у Вільнюсі Ахметов мав зустрічі, які були спрямовані на пошук потенційних кандидатів на майбутніх парламентських та президентських виборах.

На запит журналістів щодо перемовин із бізнесменом Арсен Аваков заявив, що не мав окремих зустрічей із гостями Шустера під час візиту до Вільнюса; Володимир Гройсман та Савік Шустер не відповіли на прохання про коментар; Віталій Кличко сказав, що його брат поза політикою та не уповноважений вести від його імені переговори. 

Рінат Ахметов, як стверджує Ткач, відмовився відповісти, з якою метою був у Вільнюсі, чи мав там зустрічі з українськими політиками та публічними діячами, які питання обговорювались та яких домовленостей досягли.

Зазначимо, що останнім часом між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася конфронтація, яка дійшла до звинувачень у бік бізнесмена в участі у підготовці державного перевороту.

Фото: фейсбук-сторінка Арсена Авакова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY