detector.media
30.11.2021 17:18
МОН відмовило нардепу Киві у присудженні наукового ступеня
МОН відмовило нардепу Киві у присудженні наукового ступеня
Атестаційна колегія МОН одноголосно скасувала рішення спецради Інституту підготовки кадрів про присудження Киві наукового ступеня.

Міністерство освіти і науки відмовило нардепу «ОПЗЖ» Іллі Киві у присудженні наукового ступеня кандидата наук із держуправління, скасувавши попереднє рішення спеціальної ради Інституту підготовки кадрів.

Про це повідомила нардеп «Слуги народу» та очільниця підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти Юлія Гришина.

За її словами, Атестаційна колегія МОН одноголосно скасувала рішення спецради Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості про присудження Киві наукового ступеня.

«Щойно на засіданні Атестаційної колегії МОН одноголосно було ухвалено рішення про скасування рішення спецради Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості про присудження Іллі Киві наукового ступеня кандидата наук із держуправління», написала Гришина у фейсбуці.

Крім того, керівника спецради та наукового керівника Киви позбавили права займатись відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

Раніше Кива заявив, що його нібито «позбавили» наукового ступеня буцімто через відсутність новизни у його науковій роботі. Однак у МОН заявили, що Киву не позбавляли ступеня кандидата наук, адже його нардепу і не присуджували.

26 квітня 2021 року Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Захист кандидатської дисертації успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. 

Науковий ступінь кандидата наук може присвоїти лише Міністерство освіти та науки. Цей ступінь надав би Іллі Киві можливість отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

При цьому, журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви. Пізніше медійники заявляли про перешкоджання їхній роботі під час захисту.

До зали не пустили журналіста Bihus.info Данила Мокрика, журналістів 5 каналу, 24 каналу, «Української правди», «Радіо Свобода», «Наразі.Медіа». Натомість на захист дисертації пустили «Перший незалежний», NewsOne та знімальну групу ТСН.

Пізніше Bihus.Info повідомив, що Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї дисертації вказав матеріали науково-практичних конференцій, які відсутні в офіційних збірниках. 

Фото: Илья Кива/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY