detector.media
30.11.2021 15:05
Комітет Шуфрича обговорить блокування ютуб-каналу «Наш»
Комітет Шуфрича обговорить блокування ютуб-каналу «Наш»
Відповідне звернення подав генпродюсер каналу Володимир Грановський.

У середу, 1 грудня, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова розгляне звернення генпродюсера каналу «Наш» Володимира Грановського щодо часткового блокування YouTube-каналу мовника. Про це повідомляють джерела «Детектора медіа».

За даними джерел, доповідачем вступить голова Комітету, нардеп «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич.

У листопаді 2021 року YouTube-канал мовника був заблокований через скаргу української юридичної компанії Law Net. Скарга була обумовлена порушенням каналом авторських прав.

«Наш» транслював у своєму ефірі ліцензійний контент, який належить ДП «Укркінохроніка», ДП «Укртелефільм» та режисеру Андрію Приймаченку, без дозволу від правовласників.

На частково заблокованому каналі тривала пряма трансляція, однак останнє опубліковане відео датоване восьмим листопада. «Наш» назвав блокування «атакою на мовника» та створив резервний ютуб-канал.

У Law Net повідомили, що представники телеканалу «Наш» не звертались до правовласників за дозволом на використання контенту. Лише після часткового блокування ютуб-каналу мовник звернувся до Law Net, й компанія надала йому проєкти ліцензійних угод на сюжети, де були порушені права. 

У Law Net додали, що юристи телеканалу були проти тих обсягів прав, які компанія надавала на ці відеоматеріали.  

Фото: відкриті джерела

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY