detector.media
29.11.2021 22:48
Олександр Ткаченко: «Моє рішення щодо відставки залишається актуальним»
Олександр Ткаченко: «Моє рішення щодо відставки залишається актуальним»
Міністра культури та інформаційної політики попросили залишитись.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не передумав іти у відставку, але веде переговори. Про це йдеться в його коментарі, наданому «Детектору медіа» пресслужбою МКІП.

«Моє рішення щодо відставки залишається актуальним. Я так само очікував на реєстрацію моєї заяви Верховною Радою, — каже Олександр Ткаченко. — Буду відвертим, фракція абсолютно не підтримала моє рішення про відставку, що в подальшому переросло у довготривалі обговорення з профільним комітетом, керівниками партії та фракції, колегами. Паралельно – розмови зі спікером, прем’єром, Президентом. Вони попросили залишитись. Натомість я запропонував своє бачення розвитку екосистеми культури та інформполітики. Обговорення триває».

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія сказав, що Ткаченко не йтиме у відставку.

На запитання про відставку Ткаченка Арахамія відповів, що «не бачив цієї заяви і вважає, що це був емоційний крок».

«Завдяки пану Ткаченку, пану прем'єру… вони поспілкувалися, знайшли точки порозуміння, і ця історія залишилася тільки в медіапросторі», – сказав він.

Нагадаємо, що 6 листопада голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що його комітет також не підтримує відставку Ткаченка з посади міністра культури.

11 листопада Олександр Ткаченко офіційно повідомив, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики.

Причиною відставки Ткаченко назвав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році.

15 листопада спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підтвердив, що апарат парламенту одержав заяву Ткаченка про відставку.

У 2008 році Олександр Ткаченко очолив «1+1 media», у 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу». На посаду голови Мінкульту був призначений 4 червня 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY