detector.media
29.11.2021 18:19
ЗМІ вперше опублікували фотографію першої леді Туркменістану
ЗМІ вперше опублікували фотографію першої леді Туркменістану
Суспільству про неї майже нічого не відомо.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зі своєю дружиною прилетів у Туркменістан із дводенним візитом. Він зокрема візьме участь у саміті Організації економічного співробітництва.

Під час бенкету в Ашгабаті він разом зі своєю дружиною сфотографувався з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим та його дружиною – Огулгерек Бердимухамедовою (крайня справа). Це перше фото з нею, яке з’явилося у ЗМІ: його опублікувало турецьке видання SonDakika.

Очільник Туркменістану зазвичай сам з’являється на екранах чи у пресі. На сімейних фото фігурують його син, дочки й онуки. Туркменська служба «Радіо Свобода» пише, що суспільство про неї та її діяльність майже нічого не знає. У закордонні поїздки Бердимухамедов дружину не бере.

Гурбангули Бердимухамедов став президентом у 2007 році, змінивши після смерті Сапармурата Ніязова, який на той час правив країною 21 рік. У 2012 та 2017 роках він перемагав на виборах президента, за офіційними даними, з результатом у 97,14% і 97,69%.

Нагадаємо, що на початку пандемії влада Туркменістану заборонила використовувати слово «коронавірус» державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров’я, яке розповсюджує інформаційні брошури в лікарнях, школах та на підприємствах.

Фото: SonDakika

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY