detector.media
29.11.2021 17:55
«Голодна туса» блогерів у День пам’яті жертв голодоморів: поліція з’ясовує обставини події
«Голодна туса» блогерів у День пам’яті жертв голодоморів: поліція з’ясовує обставини події
Після розголосу у ЗМІ львівська мерія закрила Будинок вчених, де відбулась скандальна вечірка.

Адміністрація львівського Будинку вчених заявила про обман з боку організаторів дня народження блогера Олександра Заліска. Формат святкування у День пам’яті жертв голодоморів викликав обурення у соцмережі, обставинами події вже зацікавилася поліція.

Вечірка була у стилі Show bar, з відвертими конкурсами, еротичними танцями шоу-балету, а тости імениннику проголошували стоячи на столах. Розважав гостей ведучий Володимир Остапчук, який опублікував в сторіз фото святкового столу з написом російською «Блогерская голодная туса». Пізніше він видалив цю світлину.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ОЛЕКСАНДР ЗАЛІСКО (@o_zalisko)

Як повідомляє ZAXID.NET, після розголосу у ЗМІ львівська мерія закрила Будинок вчених через карантинні порушення.

Заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш розповів виданню, що організацією святкування дня народження Олександра Заліска займалася агенція-посередник.

Організатори запевнили, що має відбутися святкування «звичайного дня народження», на якому будуть присутні близько 40 осіб – усі будуть вакциновані або ж матимуть негативні ПЛР-тести, як це вимагають обмеження «червоної зони».

За словами Мастикаша, організатори вечірки заплатили за сім годин оренди зали (з 18:00 до 01:00), проте вартість оренди він відмовився назвати, посилаючись на комерційну таємницю.

Голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Марія Яцейко повідомила, що затверджена орендна плата становить 4000 грн/год, але вона також відмовилась назвати сплачену блогерами вартість.

«Коли я запитав, які будуть святкування, організаторка лише сказала, що буде встановлена гімнастична конструкція (повітряне кільце). Запевнила, що це не завдасть шкоду приміщенню. У результаті дуже неприємно, що вони нас обманули, затіяли такий сценарій», – додає Мастикаш.

Він визнав, що здаючи приміщення в оренду, керівництво Будинку вчених не врахувало, що вечірка запланована на День пам’яті жертв голодоморів, адже угоду, за його словами, підписували приблизно за місяць до події.

Мастикаш додав, що вже ходив давати пояснення слідчим поліції. У поліції Львівщини підтвердили ZAXID.NET, що поліцейські з’ясовують усі обставини події.

Марія Яцейко висловила обурення через такий формат святкування дня народження блогера.

«Ми такі обурені, що ви собі просто не уявляєте. Будинок вчених, відповідно до статуту, має право давати приміщення в оренду. Ми дали приміщення в оренду на сімейне торжерство і мали забезпечити температурний режим та карантинні умови. Все решта – в якому форматі буде проходити це сімейне торжество – за це відповідає організатор. А організатор – Мар'яна Заліско (сестра блогера). У цьому плані всі питання до неї. Ми переглядаємо з нею співпрацю і надалі з нею співпрацювати не будемо, бо так не можна було зробити», – каже Яцейко.

Львівський Будинок вчених офіційно належить Львівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки, як вказано на офіційному сайті профспілки, «на праві приватної власності», хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації.

Додамо, що після святкування жоден з блогерів не вибачився і не стер відео та фото.

Після розголосу у медіа Олександр Заліско у своєму інстаграмі написав: «Відсвяткувати своє 29-ти річчя вийшло гучно. Наскільки гучно, що всі раптово стали супер правильними і блогери винні у всіх проблемах світу… Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!».

Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшановують щороку в четверту суботу листопада. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

За даними науковців, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Скріншот: інстаграм Олександра Заліска

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY