detector.media
29.11.2021 15:40
Павло Остріков розпочав зйомки фантастичної трагікомедії «Ти – космос»
Павло Остріков розпочав зйомки фантастичної трагікомедії «Ти – космос»
Це повнометражний дебют режисера.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці. 

Сценарист і режисер Павло Остріков працював над сценарієм з 2011 року. 

За сюжетом, відлюдькуватий український далекобійник Андрій два роки летить на космічному вантажному судні до найближчої чорної діри. Разом із бортовим комп’ютером Максимом, якого запрограмовано розважати пілота, вони мають скинути в чорну діру контейнери з ядерними відходами. Але раптом планета Земля вибухає, і Андрій залишається єдиною людиною у Всесвіті, доки на зв’язок із ним не виходить лаборантка французької космічної станції Катрін. Андрій та Катрін вирішують летіти назустріч одне одному, ця подорож займає три довгих роки, протягом яких герої закохуються.

«Ти — космос» — копродукція України, Франції та Бельгії. Виробник із української сторони — компанія ForeFilms, продюсери — Володимир Яценко та Анна Соболевська.

Проєкт брав участь в 11-му пітчингу Держкіно і став одним із його переможців, але через скандал навколо конкурсу та подальший перегляд результатів не потрапив до фінального переліку переможців. У 2020 році став переможцем 14-го пітчингу Держкіно. Тоді заявлялося, що бюджет стрічки складає 31 млн грн, сума державної підтримки склала 24,8 млн грн. 

Більше про фільм читайте в інтерв'ю «Павло Остріков: Я часто моніторю нові голлівудські історії про космос, бо дуже хвилююся, що хтось вигадає схожу на мою».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY