detector.media
29.11.2021 12:22
Арестович заявив, що проситиме держохорону для Бутусова. Його начебто хочуть ліквідувати
Арестович заявив, що проситиме держохорону для Бутусова. Його начебто хочуть ліквідувати
Олексій Арестович: «Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе».

Радник голови ОП та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що буде просити надати держохорону головному редактору «Цензор.нет» Юрію Бутусову. 

«Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати… Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе. Такими темпами йому залишається дуже недовго – рахунок пішов на дні, максимум – тижні. Його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це за планом стане сигналом до початку масових заворушень – зі щирим обуренням громадян. І все це – на тлі концентрації російських військ на кордоні», написав Арестович у фейсбуці.

Арестович назвав Бутусова «чорним пропагандистом», якого «психологічно накачують». На думку радника голови ОП, вищеописаний сценарій може стати «ідеальним полем гри для Росії».

Також Арестович вважає, що Бутусов «не цілком адекватний», тому що «ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни» на пресконференції.

«Формально він більше не може вважатися журналістом з погляду професійної етики... комісія з журналістської етики мала б дати оцінку його поведінці», – вважає радник.

Конфлікт Юрія Бутусова і Володимира Зеленського під час пресмарафону 

26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

Під час пресмарафону президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти голови держави.

27 листопада Бутусов опублікував на фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР розпочало кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY