detector.media
28.11.2021 19:24
«Справу ДБР проти себе» Бутусов назвав помстою Зеленського та наслідком роботи російської агентури
«Справу ДБР проти себе» Бутусов назвав помстою Зеленського та наслідком роботи російської агентури
ДБР порушило кримінальне провадження через відеоролик, на якому Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20».

У своєму фейсбуці головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов написав, що Державне бюро розслідувань (ДБР) порушило проти нього справу «за статтею 437 – планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни». В ДБР зазначили, що вони порушили кримінальне провадження, але не проти Бутусова, а через опубліковане ним відео. 

Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Володимира Зеленського через пресконференцію. На ній президент обвинуватив Бутусова у публікації відео від 26 жовтня 2021 року про удар українського дрона в зоні ООС, мовляв, через оприлюднення цього відео загинули українські військові.

Бутусов же звинуватив заступника секретаря РНБО Руслана Демченка у роботі на Росію, а самого Зеленського – у брехні. На думку Бутусова, до відкриття справи причетна також і російська агентура в оточенні Зеленського. 

«Думаю, що тепер координація дій Офісу президента, силовиків та російського впливу може вважатись доведеною», – написав він. 

Також він додав, що не поїде з України.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Нагадаємо, що слідчі ДБР у межах розпочатого кримінального провадження вивчають відео, яке головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у фейсбуці 27 листопада 2021 року.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY