detector.media
28.11.2021 11:13
Документальний український фільм про COVID-19 «Соколова» отримав кілька міжнародних відзнак
Документальний український фільм про COVID-19 «Соколова» отримав кілька міжнародних відзнак
Це дебютна робота режисерки Дар'ї Ткаченко.

Перший документальний фільм в Україні про COVOD-19 «Соколова» Дар'ї Ткаченко отримав кілька міжнародних відзнак. Зокрема його два рази визнали найкращою документальною стрічкою у програмі фестивалів Swedish International Film Festival 2021 та Multi Dimension Independent Film Festival 2021.

Фільм «Соколова» – про емігрантку Світлану, чиє життя в Києві руйнується внаслідок пандемії: закривається бізнес, розпадається сім’я. Врешті-решт вона залишається сама з двома дітьми.

Це дебютна робота 30-річної режисерки, яку вона знімала за власні кошти. Зйомки тривали протягом 15 місяців. Дар’я народилася в Донецьку й там вивчала режисуру. Одну з її робіт, фільм «У нашому місті немає злодіїв», вперше представили на Одеському міжнародному кінофестивалі у 2012 році.

Влітку 2014 року через початок російської агресії на сході України Дар'я переїхала до Києва. 

C 2016 року працювала ведучою документального серіалу про український жіночій футбол «Прекрасна гра», телеканал «Настоящее время».

Нагадаємо, що кліп української режисерки Тані Муїньо на трек репера Lil Nas X номінували на «Греммі». Раніше кліп переміг у головній номінації MTV Video Music Awards і був визнаний найкращим відео року за версією American Music Awards.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY