detector.media
27.11.2021 10:38
Американський журналіст Buzzfeed News у твіттері описав деталі «дежперевороту» Зеленського
Американський журналіст Buzzfeed News у твіттері описав деталі «дежперевороту» Зеленського
За планом, організатори на чолі з «куратором із ФСБ» мали влаштувати протести на Банковій, в результаті яких до влади б прийшли люди, наближені до олігарха Ріната Ахметова.

Кореспондент видання BuzzFeed News Крістофер Міллер із посиланням на власні джерела описав деталі «державного перевороту», про який раніше розповідав президент Володимир Зеленський

Міллер пише, що головним «куратором» є співробітник ФСБ Василь Васильович Лаптєв. Імена трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов. Організатори хотіли використати суспільну напругу всередині України, зокрема боротьбу між Зеленським та олігархом Рінатом Ахметовим.

Міллер пише, що в записі розмови чотирьох змовників згадується Ахметов, але його участь не доведена. Як переказує Міллер, організатори говорили, що їм «треба бути готовими вийти на контакт і почати співпрацювати з Ахметовим».

1 грудня змовники планували почати переворот, влаштувавши протести на Банковій. Це мало б спровокувати подальший безлад у столиці та привести до влади людей, наближених до олігарха. За словами Міллера, Офіс президента планує передати аудіозаписи розмов до спецслужб США цього тижня.

У такий спосіб, стверджує джерело Міллера, в Офісі президента прагнуть досягти «перемир’я» з бізнесменом.

Зеленський говорив, що не вірить в участь Ахметова у перевороті і звинувачував у цьому оточення олігарха. 

Про головні заяви Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

11 листопада «Українська правда» повідомила, що відносини між Ахметовим та Зеленським суттєво погіршились через закон про олігархів та через нову «манеру спілкування ОП» із людьми бізнесмена. За словами співрозмовника УП в оточенні Ахметова, Банкова нібито хотіла, «щоб всі брали під козирок, а так не буде».

Ахметов назвав цю інформацію неправдою, але відмовився відповісти на запитання про те, чи спілкується він сам (або ж його соратники) із президентом напряму.

Він додав, що канали його медіахолдингу «надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції», і «якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, це – питання до влади».

В ОП заявили, що із повагою спілкуються з Ахметовим та його людьми, однак вважають, що через закон про олігархів на каналах «Медіа Групи Україна» побільшало критики влади.

24 листопада партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків». 

«Медіа Група Україна» назвала бойкот телеканалів «Україна» та «Україна 24» з боку партії «Слуга народу» відповіддю на програму «Свобода слова Савіка Шустера», під час якої обговорювали «Вагнергейт».

Фото: nbnews.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY