detector.media
26.11.2021 19:05
У Сімферополі затримали координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова
У Сімферополі затримали координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова
Його затримали через те, що він 23 листопада з іншими активістами й активістками вийшов зустрічати кримського адвоката Едема Семедляєва, який 12 діб провів в ІТТ.

У Сімферополі біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду 26 листопада затримали координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова. Про це пише «Крим. Реалії».

Також там затримали та згодом відпустили громадянського журналіста Абдуллу Сейдаметова.

Сьогодні розглядалася апеляція на вирок у «другій бахчисарайській групі» у справі «Хізб ут-Тахрір». Меметов з'явився біля Кримського гарнізонного військового суду після перерви, був за 20 метрів від будівлі.

Тоді до нього підійшли російські силовики й затримали через «повторне порушення» та відвезли до «Центрального» відділу поліції Сімферополя за присутність на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада.

«Наразі Ділявера Меметова доставлять у кімнату для адміністративно затриманих. Він ночуватиме там. Його доставлять до суду завтра, о 10.00, щоб провести засідання», – повідомив адвокат Рустем Кямілєв.

Меметова судитимуть за статтею 20.2.2 частина перша КпАП Росії («Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку»).

Нагадаємо, що 23 листопада кримський адвокат Едем Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора тимчасового тримання, де він провів 12 днів адміністративного арешту.

Його вийшли зустріти активісти та активістки, однак їх почали затримувати силовики зі словами, що ті порушують закон. В цілому затримали 31 людину, в тому числі чотирьох журналістів «Кримської солідарності».

Фото: «Крим. Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY