detector.media
26.11.2021 17:45
Ахметов щодо закидів Зеленського про держпереворот: Суцільна брехня
Ахметов щодо закидів Зеленського про держпереворот: Суцільна брехня
Рінат Ахметов: Інформація, оприлюднена Володимиром Зеленським про нібито втягування мене в якийсь держпереворот, є суцільною брехнею.

Олігарх Рінат Ахметов у коментарі «Радіо Свобода» заперечив інформацію президента Володимира Зеленського про причетність свого оточення до підготовки держперевороту.

«Інформація, оприлюднена Володимиром Зеленським про нібито втягування мене в якийсь держпереворот, є суцільною брехнею. Мене обурює поширення цієї брехні, незалежно від того, якими мотивами керується Президент», – зазначив Ахметов у письмовому коментарі. 

Він також наголосив, що його позиція – «незалежна демократична та цілісна Україна з Кримом та моїм рідним Донбасом» – залишається незмінною і він її підтверджує своїми діями.

«Як громадянин України, найбільший інвестор, платник податків і роботодавець країни і далі захищатиму вільну Україну, вільну економіку, демократію та свободу слова. І зроблю все від себе залежне, аби авторитаризму та цензури в Україні не було», – сказав Ахметов.

26 листопада президент Зеленський під час пресмарафону «30 запитань Президенту України» заявив, що оточення Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, розвідка володіє інформацією про підготовку 1-2 грудня 2021 року держперевороту, який начебто планується за участі росіян. Президент додав, що у можливість участі Ахметова у держперевороті він не вірить.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

11 листопада «Українська правда» повідомила, що відносини між Ахметовим та Зеленським суттєво погіршились через закон про олігархів та через нову «манеру спілкування ОП» із людьми бізнесмена. За словами співрозмовника УП в оточенні Ахметова, Банкова нібито хотіла, «щоб всі брали під козирок, а так не буде».

Ахметов назвав цю інформацію неправдою, але відмовився відповісти на запитання про те, чи спілкується він сам (або ж його соратники) із президентом напряму.

Він додав, що канали його медіахолдингу «надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції», і «якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, це – питання до влади».

В ОП заявили, що із повагою спілкуються з Ахметовим та його людьми, однак вважають, що через закон про олігархів на каналах «Медіа Групи Україна» побільшало критики влади.

24 листопада партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків». 

«Медіа Група Україна» назвала бойкот телеканалів «Україна» та «Україна 24» з боку партії «Слуга народу» відповіддю на програму «Свобода слова Савіка Шустера», під час якої обговорювали «Вагнергейт».

Фото: Фонд Ріната Ахметова/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY