detector.media
26.11.2021 14:20
Зеленський – Бутусову: Я вам скажу – на вашій совісті смерті людей
Зеленський – Бутусову: Я вам скажу – на вашій совісті смерті людей
Володимир Зеленський – Юрію Бутусову: Ви перша людина, яка показала інформацію про удар нашого дрона по бойовикам Донбасу.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що публікація головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова про удар українського дрону в зоні ООС призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні. 

«Пан Бутусов, ви мені кажете про відповідальність за життя і смерті людей. За останній тиждень щоденно 2-3 міжнародні розмови, включаючи керівництво ЄС, США, Великої Британії, я проводжу через вас. Ви – перша людина, яка показала інформацію про відповідь нашого українського дрона (Bayraktar TB2 – ДМ) по незаконним формуванням незаконно окупованого Донбасу...», – каже президент.

Контекст: 26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

«Щодо дронів. Я вам скажу – на вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами?» – заявив Зеленський.

На думку Юрія Бутусова, Зеленському має бути соромно. Журналіст вважає, що президент перекладає свою відповідальність на інших. 

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

Скріншот відео: «Радіо Свобода»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY