detector.media
26.11.2021 12:22
Зеленський: Оточення Ахметова втягує бізнесмена у війну проти мене і України
Зеленський: Оточення Ахметова втягує бізнесмена у війну проти мене і України
Володимир Зеленський: Ахметова втягують у державний переворот за участі Росії.

Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що оточення Ріната Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, розвідка володіє інформацією про підготовку 1-2 грудня 2021 року держперевороту, який начебто планується за участі росіян.  

«Оточення Ріната Ахметова втягує його у війну проти України та її президента... Не Ахметов готує переворот. Люди зі служб Росії і деякі товариші з України обговорюють це, що суспільство нібито готове і що Рінат готовий включатися у питання держперевороту, у зміну чинного президента», – заявив Зеленський.

Президент додав, що у можливість участі Ахметова у держперевороті він не вірить.

Про головні заяви Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

11 листопада «Українська правда» повідомила, що відносини між Ахметовим та Зеленським суттєво погіршились через закон про олігархів та через нову «манеру спілкування ОП» із людьми бізнесмена. За словами співрозмовника УП в оточенні Ахметова, Банкова нібито хотіла, «щоб всі брали під козирок, а так не буде».

Сам Ахметов назвав цю інформацію неправдою, але відмовився відповісти на запитання про те, чи спілкується він сам (або ж його соратники) із президентом напряму.

Він додав, що канали його медіахолдингу «надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції», і «якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, це – питання до влади».

В ОП заявили, що із повагою спілкуються з Ахметовим та його людьми, однак вважають, що через закон про олігархів на каналах «Медіа Групи Україна» побільшало критики влади.

24 листопада партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків». 

«Медіа Група Україна» назвала бойкот телеканалів «Україна» та «Україна 24» з боку партії «Слуга народу» відповіддю на програму «Свобода слова із Савіком Шустером», під час якої обговорювали «Вагнергейт».

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY